Kad čujete nekog u pekari kako traži “najlepši hleb”, “jedan duži” ili “reš sa okrajkom, molim vas sa okrajkom”, budite sigurni da se u vašoj blizini nalazi okoreli pipač hleba koji, avaj, u pekari ne može da priđe i ispipa sve vekne dok ne nađe idealnu. Jelena Jelić, radnica u jednoj pekari na Vidikovcu, otkrila je za “24 sata” riznicu “provala” mnogih kupaca hleba.
U pekari radim već tri meseca i bukvalno od prvog radnog dana mušterije su imale neobične prohteve. S obzirom na to da ne mogu da uđu pekaru već je šalterska prodaja onda na sve moguće načine pokušavaju da lociraju veknu koja se njima čini najbolja – objašnajva Jelena.
reklame
Ona kaže da se često može čuti: „Dajte mi ovaj treći hleb u drugom redu, ali sa ovog drugog rafa“.
Buni ih i to što je hleb sa patosa, pa odmah svi misle da je pao na pod ili da je bajat. Ovi otkačeni prohtevi su svakodnevni i iako u nekim momentima umeju da budu iritantni, na kraju dana se slatko nasmejem. Kada radite u trgovini naslušate se svega i svačega – priča Jelićeva.
Evo kako zvuče pipači hleba kad ne mogu da pipnu hleb:
- Daćete mi najlepši hleb
- Jedan reš sa okrajkom, molim vas sa okrajkom
- Dajte mi jedan al’ da bude duži
- Ništa vam ne valja hleb, posle 3 dana počne da se mrvi
- Dva buckasta, bumbara he-he
- Daćete mi al’ da ne bude žilav iznutra
- Jedan al’ da se ne mrvi
- Dajte mi onaj treći hleb u drugom redu, ali sa ovog drugog rafa
- Šta je to hleb sa patosa?
- Jel’ vam sve ovo bajat hleb?
- Taj jedan domaći hleb na drva….pa dali ste mi buđav hleb, uhvatila ga buđ odozdo…
Pepeo komšinice…
Aha da, da…he-he - Daćete mi reš, reš, reš hleb….Uf, nemojte taj, mnogo je reš
- Daćete mi pet malih hlebova, al sa kosom crtom ulevo!
- Dajte mi jedno jaje
- Dajte mi parče gronik slanine, ona je malo posnija od ove druge
- Ima li mesa u tim kobasicama?
- Jesu li vam žilave kore za pitu?
- Dajte mi 200 grama čvaraka, na nekoj sam dijeti
- Da li imate, ja sad ne znam ni da se izrazim, onaj bmx za džem i kolače? (mislila je na džemfix)
Autor: S.Žerajić/24sata
loading...