PIJANI ŠARAN: Recept nikada jednostavniji

Sastojci:

  • šaran (1,5 kg ili 2 kg),
    – ceđeni sok limuna,
    – peršun,
    – malo ulja,
    – začin,
    – 1 beli luk,
    – so,
    – 1 dcl belog vina,
    – malo štoka, viskija ili nesto slicno,
    – prilog krompir

Uputstvo za pripremu:

reklame

Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom.Posoliti šarana, zarezati ga,te napuniti smesom od belog luka i začina. Iseći krompir i staviti zajedno sa šaranom u posudu za pečenje.Peći nekih 15 min na 200C, pa politi sa malo belog vina. Tokom pečenja zalivati šarana sa vinom, nasuti i malo štoka( jedan čep). Peći nekih 50 do 60 min. U isto vreme bude gotov šaran i krompir.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.