Pekarka iz Beograda: Neću više da ćutim, evo kakve gadosti stvarno jedete po raznim pekarama!

Svaki hleb, kifla i ostalo što padne na pod uredno se vraća na policu. One pečurke na pici se nikada ne peru pre upotrebe, otkriva devojka

Romantične večere u skupim restoranima ili studentski doručak u pekarama bi nakon ovog teksta mogli opasno da vam se zgade, s obzirom da je izvesna Milana otkrila zastrašujuću istinu koja se dešava u kuhinjama ovih objekata.

Naime, Milana i njen bivši dečko su dugo vremena radili kao kuvari, odnosno pekari u restoranima po Beogradu i Pančevu, gde su zaticali neverovatne uslove u kojima se specijaliteti prave.

reklame

Ona je rekla kako nije neobično da se redovno bore sa bubašvabama i pacovima na mestima gde se sprema hrana, te da gazde ovih objekata ne mare za higijenske uslove dok god im dobro ide prodaja.

pe-kara

Milana je svoje iskustvo prenela i studentima svih beogradskih univerziteta, koji su se bunili na kvalitet hrane u menzama, te je htela da im približi zbog čega je to tako.

“Strpljivo sam ćutala do sada, ali ne mogu, moram da prokomentarišem nešto u vezi sa ovom kritikom na račun menze. Imala sam to zadovoljstvo da jedan period života radim u pekarama, a otprilike u isto vreme (sve je to bilo pre 3-4-5 godina) moj bivši momak je radio u nekoliko restorana kao kuvar. Pobegli smo iz te industrije i on i ja glavom bez obzira, a evo i zašto:

Ti bureci od 100 dinara i pice od 120 koje kupujete u pekari uglavnom se proizvode u prostorijama po kojima bubašvabe gamižu doslovno u rojevima, a protrči tu i tamo neki miš, pa i pacov. Radila sam u pekari u kojoj počneš da praviš sendviče (oni fini „posni“ i slični sendviči u celofanu koji koštaju preko 100 dinara) i ako ti uđe mušterija i moraš te napola spremljene sendviče da ostaviš na 5 minuta, kada se vratiš, po njima gmiže 10-ak bubašvaba.

Ono što se uradi u takvoj situaciji je da rukom rasteraš bubašvabe, završiš sendvič i fino ga uviješ u celofan. Svaki hleb, kifla i ostalo što padne na pod uredno se vraća na policu. One pečurke na pici se nikada ne peru pre upotrebe (a ja se pitala zašto sve devojke koje rade u pekari imaju crne nokte – ne, ta prljavština ne može da se spere)…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.