Kada vam dosade krompiri na uobičajene načine, zašto ih ne biste iskoristili i na malo drugačiji način? Kao, na primer, osnova za ukusnu paštetu.
Sastojci:
400g krompira
100g oraha
sok od pola limuna
1 čen belog luka
so, biber, voda u kojoj se krompir kuvao
Priprema:
Krompir oljuštiti i iseckati na kockice, skuvati i ohladiti. U činiju staviti krompir, mlevene orahe, sitno iseckan beli luk, limunov sok i začine. Štapnim mikserom ili blenderu sjediniti sve sastojke. Ukoliko smesa bude isuviše gusta, dodavati vodu u kojoj se krompir kuvao, kašiku po kašiku, dok se ne dobije željena gustina.
*Dodatni savet: Voda u kojoj se krompir kuvao ima, uslovno rečeno, bogatiji ukus, s obzirom da je krompir počeo da pušta skrob, ali ukoliko niste sačuvali tu vodu, dodajte običnu. Ne preporučujem dodavanje limuna, jer će smesa biti isuviše kisela.
Pašteta ima najbolji ukus, po mom mišljenju, sutradan. Tako da, ukoliko možete, pustite je da prenoći.
Prijatno!