Melasa

Melasa je nusprodukt pri proizvodnji šećera. Sadrži sve nutrijente koji su uklonjeni prilikom rafiniranja šećerne trske, uključujući visok nivo gvožđa, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i selena kao i mnogo vitamina B. Zbog toga, melasa bi mogla da se svrsta u broj jedan prirodni zaslađivač koji je bogat nutrijentima. Melasa se godinama koristila primarno kao izvor stočne hrane, ali danas, sve više pažnje se pridaje njenoj upotrebi u ljudskoj ishrani. Postoji više vrsta ali šećerna melasa sadrži najviše nutricionističkih kvaliteta.

reklame

Javorov sirup

Napravljen od soka javorovog stabla koji se svede na gustu, žućkastu tečnost koja nije samo slatka već je puna kalcijuma, kalijuma, mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa kao i vitaminima B2, B5, B6, niacinom, biotinom i folnom kiselinom. Javorov sirup čini 70% šećera i sadrži oko 50 kalorija po kašiki- manje od kukuruznog sirupa koji sadrži 60 kalorija po kašiki. Da biste maksimalno povećali svoj unos vitamina i nutrijenata, odlučite se za tamniju vrstu tipa B, pre nego za lakšu A vrstu koja se pretežno koristi kao preliv za palačinke. Možete da kupite i javorov šećer koji se formira kada tečnost u javorovom sirupu ispari.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.