Crveni luk
Crveni luk

U moru džemova koji se pripremaju od raznog voća i ponekog povrća jedan od najintrigantnijih je verujemo džem od crvenog luka.

Sastojci

1,2 kg očišćenog crvenog luka
300g žutog šećera
5 kašika maslinovog ulja
4 kašićice majčine dušice
4 lista lovora
4 kašike jabukovog sirćeta
600ml crnog vina

reklame

Priprema

U šerpu stavite luk isećen na rebarca, šećer, sirće, crno vino, majčinu dušicu i lovor i sve izmešajte. Kad provri smanjite temperaturu i kuvajte 1 sat i 30 minuta povremeno mešajuci. Dodajte na kraju ulje i kuvajte još 10 minuta. Izvadite lovor list i sipajte džem u oprane i zagrejane teglice. Kad se ohladi džem čuvajte u frižideru.


Kuvaj sam

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.