Jedite što više povrća, ali bez skroba

Povrće poput kelja, karfiola i brokolija, zatim šparoge, luk, gljive, paradajz, artičoke, zelene mahune i patlidžan možete konzumirati u velikim količinama. No, tokom 10 dana detoksa izbegavajte namirnice koje sadrže skrobne ugljene hidrate, poput krompira, batata, bundeve i cvekle, kao i žitarice i pasulj, jer će te namirnice usporiti snažan učinak detoksa.

reklame

Izbegavajte mlečne proizvode i gluten

Često žudimo upravo za namirnicama koje izazivaju alergije, a to su glutenski i mlečni proizvodi. Osim što podstiču upalna stanja u organizmu, oni dodatno izazivaju žudnju za slatkim. Stoga biste ih se, barem tokom 10 dana detoksa, morali odreći. Već nakon nekoliko dana bez glutena i mlečnih proizvoda primijetićete da imate više energije.

Priuštite sebi kvalitetan san

Osigurajte sebi barem 7 sati kvalitetnog sna noću. To će ojačati snagu vaše volje tokom 10 dana detoksa. Poznato je da manjak sna vodi do razdražljivosti i disbalansa hormona, što dodatno izaziva snažnu želju za slatkim i ugljenim hidratima.

zenskikutak

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.