NAJČEŠĆE GREŠKE U VEZAMA
Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Istraživanja pokazuju da postoji pet psihičkih blokada koje obeshrabruju žene da iskažu svoje želje kada je u pitanju seksualni život

Sposobnost otvorenog razgovaranja sa partnerom oko toga šta vam pričinjava zadovoljstvo i užitak (a šta ne) nevjerovatno je osnažujuće i oslobađajuće, a na kraju dovodi do dublje i značajnije intimnosti.

Bojite se osuda

Ovaj strah ograničava žene skoro više od bilo čega drugog. Nervoza se povećava zbog nepoznavanja načina na koji drugi ljudi misle o seksu pa zbog toga veoma često i dolazi do pretpostavke da s vama nešto “nije u redu”. Kada se osuđujete, zabrinuti ste da će i vaš partner misliti isto. Rezultat: filtrirate sve svoje želje i na kraju obično odlučujete da one nisu zavrijedile da ih izgovorite glasno.

Nesigurni ste

reklame

Kada je reč o seksualnosti, nesigurnost može biti ogroman izvor bola. Možda se bojite da partner neće biti zadovoljan zbog vaših zahteva. Ili možda mislite da ne zaslužujete ono što želite. Možda se bojite da ne možete da ispunite ono što partner priželjkuje. Možete čak i da ubedite sebe da će se on udaljiti zbog toga. To se dešava veoma često; sve veći broj žena ne želi da izgubi partnera, a zabrinute su da nisu na istim talasnim dužinama (seksualno) s njim.

seks u braku
Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.