Otopi njegovo srce: Svaki muškarac želi da čuje ove reči! A posle toga ima da ti jede iz ruke ko mala maca

0
7455
Otopi njegovo srce: Svaki muškarac želi da čuje ove reči!

Iako su čvrsti, jaki i muževni, i muškarcima je potrebno ponekad da čuju pokoji kompliment kako bi uvideli da je njihov rad i doprinos vidljiv i da se ceni. Malo ‘hvala’ ili ‘volim te’ može mnogo da znači u odnosu

1. “Volim te”

Bez obzira koliko bio muževan, velik i jak, svaki muškarac se bar malo razneži kad čuje te čarobne reči: “volim te”. Takođe, vole i zagrljaje, poljupce i povremeno maženje.

2. “Cenim to što radiš”

Muškarcima treba potvrda da su dobre glave porodice. Sve manje od toga i loše će se osećati, nedovoljno i nesigurno jer smatraju da nisu osigurali svojim voljenima to što im treba. Stoga, svaki put kad im date do znanja da je njihov trud i rad vidljiv te da se ceni, to će im puno značiti.

3. “Najbolji si muž/tata/dečko/slično”

Nije u pitanju dizanje ega, već povremeno izricanje nečega što je očito. Kad je muškarac dobar u svojim ulogama, takve pohvale ga samo dodatno podstiču da se i dalje trudi.

4. “Cenim te kao pravog muškarca”

Kao i kod broja jedan, svaki muškarac mora da se oseća kao muškarac. I tu nije u pitanju dizanje ega, već verbalno potvrđivanje nečega vezanog za njegov karakter, kao na primer radna etika, iskrenost, poštenje i slično, ili uspeh, poput nagrade, promocije na poslu ili pak nešto svakodnevno, kao iznošenje smeća bez podsetnika.

Pročitajte i  Sestra, ortak, mama, kolega sa posla ili neko deseti? Osoba sa kojom te je tvoj dečko prvo upoznao govori mnogo o njemu

5. “Poštujem te”

S godinama, muškarcima je bitnije da budu poštovani iz ljubavi, zbog njihovih karakteristika i truda koje su uložili u svoje porodice, nego zbog ega i sopstvenog osećaja veličine. Diže im samopouzdanje i daje dodatnu energiju taj osećaj da ih neko poštuje ili da se divi njihovim podvizima i uspesima. Pogotovo kad su u pitanju ljudi koje vole i koji su im bliski, piše Power of Positivity.

6. “Idi, radi šta god hoćeš / Idemo zajedno da radimo nešto što te raduje”

Kad ovako nešto čuju od svojih partnera, muškarci se osećaju kao da ponovo imaju 13 godina i polete za onim nečim za šta često nemaju vremena. Nekima je to odlazak na piće s prijateljima, nekima igranje igrica na kompjuteru, a ako se odluče da samo legnu i malo odspavaju ovo popodne i to je sasvim u redu. Sloboda koja čovek dobije na ovaj način često puta dugotrajno pozitivno utiče na njega i njegove dnevne obaveze.