5. Neka vreme radi u vašu korist

Manipulator će često da zahteva da odmah udovoljite njegovim zahtevima kako bi vam stvorio maksimalan pritisak i tako vas lakše kontrolisao u situaciji u kojoj traži od vas da nešto uradite vrlo brzo. Umesto da odmah odgovorite na zahtev manipulatora, pokušajte da se udaljite od njegovog uticaja i da iskoristite vreme u svoju korist. Jednostavno recite: “Razmisliću o tome.” Uzmite vremena da razmislite o dobrom i lošem u toj situaciji i da li želite da pregovarate o pravednijem i razumnijem dogovoru.

6. Naučite da kažete Ne – diplomatski, ali čvrsto

Naučiti da kažete Ne diplomatski, ali čvrsto je deo veštine komunikacije i mora da se vežba. Čvrsto izgovoreno Ne omogućava vam da branite svoje stavove i da u isto vreme održite razrešivu situaciju. Zapamtite da vaša osnovna ljudska prava uključuju i pravo na svoje prioritete, pravo da kažete Ne bez osećaja krivice i pravo da izgradite srećan i zdrav život.

7. Suočite se s manipulatorom

reklame

Manipulatori za svoje žrtve najčešće biraju osobe koje doživljavaju slabijima. Dokle god delujete pasivno i popustljivo, bićete meta. Manipulatori žele da zastraše svoje žrtve, ali mnogi od njih su zapravo kukavice iznutra. Kada njegova meta pokaže karakter i zauzme se za sebe, manipulator se često povuče.

stil.kurir.rs / Zadovoljna.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.