Ona plače, on je nežno ljubi ili možda ipak ne: Od ova 3 faktora zavisi da li će vaša letnja romansa prerasti u pravu vezu
Ona plače, on je nežno ljubi ili možda ipak ne: Od ova 3 faktora zavisi da li će vaša letnja romansa prerasti u pravu vezu

Imali ste letnju šemu u kojoj ste zaista uživali i, kako se leto bliži kraju, niste sigurni treba li da prekinete takav odnos? Ovo će vam pomoći da odlučite!

Letnje šeme bi trebalo da budu privremene, neobavezne i zabavne. Međutim, ako se desilo da ste se vas dvoje zaista zbližili i povezali, sada možta niste sigurni da li treba da prekinete ovakav odnos ili da ga ga “podignete na viši nivo”, piše Mondo.

Pa, da li bi trebalo da se pridružite grupi od 70 odsto milenijalaca koji svoju letnju šemu “pretvaraju” u vezu? Razmotrite sledeće tri stvari.

Budite iskreni – šta osećate prema osobi sa kojom ste u šemi

reklame

Leti je nekako sve zabavnije i življe, zato dobro razmislite šta tačno osećate prema osobi sa kojom ste u šemi. Da li među vama postoji samo strast ili nešto više?

Strast u vezi je važna, ali zapamtite da je potrebno više od puke fizičke intimnosti da bi veza uspela. Ako je vaš odnos zasnovan isključivo na fizičkoj privlačnosti, možda to i nije odnos koji će da potraje.

Sa druge strane, ako vam se dopada i ličnost osobe sa kojom ste u šemi, možda bi trebalo da porazgovarate o tome. Ukoliko vas dvoje uživate i u dugim razgovorima i možete da stimulišete jedno drugo i na mentalnom i emocionalnom nivou, to je znak da bi vaša veza mogla da uspe.

Šta on/a oseća prema vama

Sledeća stvar o kojoj treba da razmislite je šta osoba sa kojom ste u letnjoj šemi oseća prema vama, tj. da li je stvarno zainteresovan za vas u drugom smislu, osim seksualnog.

Kao što možete da pretpostavite, ovo nije baš jednostavno, ali dobra vest je da će vam osoba sa kojom ste u šemi obično davati znake da li mu/joj se zaista dopadate.

Na primer, ako organizuje romantične sastanke za vas dvoje, vrlo je moguće da idete kao pravoj ljubavnoj, a ne samo seksualnoj vezi.

Takođe, razmislite i o razgovorima koje vodite – da li su to samo beznačajne teme ili ipak razgovarate tako da se kroz komumikaciju upoznajete i zbližavate. A ako vas je upoznao/la sa svojim društvom, i to može biti znak da vas ne posmatra samo kao šemu.

Ipak, jedno treba da imate na umu – ako vam je osoba sa kojom ste u šemi već ranije rekla da ne želi ništa trajnije, verovatno to i misli. I u tom slučaju, najbolje je da okončate letnju šemu.

Razmišljajte dugoročno

Kada ste sa nekim u šemi, onda razmišljate samo o sada i ovde, i to je sasvim Ok. Ali, kada je reč o vezi, onda treba razmišljate dugoročnije. Drugim rečima, razmislite koliko biste vas dvoje bili kompatibilni kao par – da li imate slične životne stavove, da li delite sličan sistem vrednosti… Ako imate potpuno različite životne stavove i stilove, možda je ipak bolje da stvari okončate pre nego kasnije.

loading...