“Bilo da su na izletu ili za volanom automobila, ljubitelji slanog su uvek u žurbi”, kaže Hirš.
Ako volite slano, moguće je i da pripadate “supertasterima” koji čine četvrtinu stanovništva. Obdareni superukusom ne vole gorku ni hranu jakih ukusa, a istraživanje je pokazalo da njihovo nepce voli so, jer natrijum ublažava gorčinu u hrani. Ljubitelji testenine, hleba i ostalih “utešnih” ugljenih hidrata po prirodi su vrlo ozbiljni, promišljeni, oprezni i ne vole promene i rizik.
Gorko i kiselo
Ljubitelji gorkog su izbirljivi i često imaju averziju prema kiseloj hrani. Oni koji vole kiselo mnogo su tolerantniji na ekstremne ukuse, spremniji da isprobaju nova jela, šire vidike i pomeraju granice.
Crveno za hrabre
Oni koji vole ljute začine – crvenu pariku, kari i čili, hrabro preuzimaju odgovornost, bore se za ono što žele i otvoreno kažu šta misle.
Prijatelji po šafranu
Ljubitelji gorkih začina, belog luka, klinčića, žalfije i šafrana su verni prijatelji i jaki zagovornici onoga u šta veruju.
Omiljeni uz ruzmarin
Dodavanje limunove kore, ruzmarina, majčine dušice i estragona odaje društvene, duhovite ljude koji su puni energije i omiljeni u društvu.
Miroljubive odaje cimet
Ljubitelji peršuna i cimeta su miroljubivi i obzirni prema drugima. Gde god da se nalaze, dobro će se uklopiti.
Kreativci sa lukom
Oni koji jela začine lukom i semenkama celera su kreativni, ne vole rutinu i veruju u sebe.
Slano-slatki spoj
Slani čips sa čokoladom vole introverti i samotnjaci koji čuvaju privatnost. Ljubitelji slatko-slanog su inteligentni i kreativni, ali nemaju strpljenja sa ljudima.
Fleksibilni vole egzotične ukuse
Strast za egzotičnim ukusima, od puževa do supe od ptičjeg gnezda, je obeležje fleksibilnih ljudi koji su otvoreni za nova iskustva. Ležerni su, pa im je i hrana pustolovina.
izvor i foto: 24sata.hr;