Od boje haljine zavisi da li će te ponovo zvati: Crvena vrišti oženi me, a plava garantuje uspeh!

Da li ste znali da odabir boje garderobe već unapred određuje kako ćete proći na razgovoru za posao, ljubavnom sastanku, prvom radnom danu?

Stručnjaci otkrivaju koje boje treba da nosite, a koje da izbegavate u određenim prilikama, kako biste ostavili dobar utisak i uspeli u svojoj nameri, piše Career Builder.

reklame

A kakav utisak vi svojom odećom ostavljate?

Mornarskoplava

Ovo je jedna od najboljih boja koju možete da odaberete za razgovor za posao. Nežna, a u isto vreme i snažna, mornarsko-plava boja pokazuje odanost, poverenje i kontrolu – sve osobine koje su neophodne za obavljanje odgovornih funkcija. U prilog tome govore i istraživanja, koja su potvrdila da su menadžeri koji nose plavo odelo bolji timski igrači.

devojka6

Siva

Suptilna, neutralna i laka za kombinovanje, siva boja pomaže ljudima da se bolje uklope u radnu okolinu. Nije nametljiva, a ni konzervativna, pa u isto vreme možete i da poštujete kodeks oblačenja, a i budete moderni.

Ljubičasta

Ova boja je u prirodi veoma retka, pa vrlo često ljudima deluje veštački. Ljubičasta je nekada bila isključivo plemićka boja, pa i dan danas u sebi krije neku moć i izaziva neprijatnost kod sagovornika. Zato, ako želite da ostavite utisak jednostavne i nenametljive osobe, naročito na razgovoru za posao, zaobiđite ljubičastu boju u širokom luku. Isto važi i za ljubavne sastanke.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.