OBRATI PAŽNJU: Ako tvoj dečko ovo radi na Facebook-u, on te potajno mrzi

0
241
OBRATI PAŽNJU: Ako tvoj dečko ovo radi na Facebook-u, on te potajno mrzi

Svi znamo neki od onih “moćnih parova” čije fotke i objave izgledaju kao da su ispali iz Holivudskog ljubića.  Oni uvek izgledaju kao da je jedino njihova ljubav ona prava. Međutim, to je dalje od istine nego što mislite.

Stručnjaci upozoravaju da se ovakvi parovi najverovatnije potajno mrze i upravo zbog toga stalno traže validaciju sebe i svoje veze na društvenim mrežama kao što je Facebook.

Tačnije, postoje tri stvari koje psiholozi mogu da zaključe o parovima koji preteruju sa javnim postovima:

Potajno se međusobno mrze:

Seksolog Niki Goldstejn tvrdi da su oni koji objavljuju najviše ovakvog sadržaja na Facebook-u ujedno i najnezadovoljniji svojom vezom, pa im je spoljašnja potvrda veoma važna. Oni čine sve da njihova veza izgleda što savršenije i što idiličnije, a onda im oduševljenje u reakcijama “prijatelja” daje potvrdu vrednosti i snagu da istrajavaju u vezi. Oni biraju da žive u idiličnoj slici svoje veze koju su stvorili veštački, radije nego da prihvate da osoba sa kojom su jednostavno nije za njih.

Neko je tu manipulator, a neko žrtva:

Preterano kačenje sadržaja u kojima se iskazuje ljubav epskih razmera, preterano razmenjivanje nežnosti na javnom zidu, srcovanje, poljupci, deljenje intime, postavljanje fotošopiranih i filterisanih fotki tako da par deluje bajkovito, gotovo nestvarno, moguć je znak da u toj vezi jedan partner kontroliše drugog, da je preterano posesivan i manipulativan, pa ona druga osoba stalno mora da mu dokazuje ljubav i vernost – kako u životu, tako i na društvenim mrežama.

FACEBOOK UPOZORAVA: Ako ovo ne instalirate, IZGUBIĆETE FOTOGRAFIJE SA FEJSA!

Nesigurni su

Osim toga, jedno drugo istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Brunel, pokazalo je da ljudi koji objavljuju najviše sadržaja na društvenim mrežama imaju najniže samopouzdanje.

Dakle drage dame, nemojte se ljutiti na svoje muškarce ako na svom Fejsu, Instagramu, Tviteru ne pominju baš mnogo svoju “bolju polovinu”, pošto je upravo to znak zdrave veze. Ukoliko među vama sve dobro funkcioniše, ugasite komp i uživajte jedno u drugome.

I ne, budite sigurni da se onaj savršeni par sa fejsa ne zabavlja ni upola tako dobro kao vi. Razmislite samo koliko je vremena potrebno napraviti savršenu scenografiju, odraditi savršenu šminku, odabrati odgovarajuće krpice, opaliti hiljadu fotki dok ne naiđe ona prava, zatim je mukotrpno sređivati u foto šopu, da bi na kraju na Fejsu pokupila stotine lajkova. To je posao za koji onaj ko zaista uživa u momentu nema vremena, a da ne govorimo o tome da na tako nešto ni ne pomišlja.

Volite se.

besnopile.rs

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.