ilustration: wikihow.com

Oblik dlana i odnos dužina prstiju i dlana je jedna od prvih stvari koja se gleda prilikom tumačenja sudbine. Na osnovu toga se ljudi klasifikuju u četiri kategorije: ljude zemlje, vatre, vazduha i vode.

Od toga koji element od četiri osnovna prirodna elementa gospodari vašim životom, zavise i osnovne karakteristike i crte vaše ličnosti. Podela na četiri elementa se još primenjuje i na horoskopske znakove, ali horoskopski element u kome ste rođeni uopšte ne mora da se poklapa sa prirodnim elementom koji određuju vaše ruke.

Određivanje vašeg elementa prema odnosu prstiju i šake pripada drevnoj kineskoj tehnici gledanja u dlan. U pozadini ovakvog proricanja sudbine stoji učenje da je čovek u središtu prirode kao njen deo. Kao deo prirode i njenih procesa, samo usklađen sa njom čovek može pronaći mir i sreću. Gledanje u dlan nas opominje kada smo iz te harmonije istupili i pomaže da se vratimo na pravi put. Neusklađenost sa samim sobom, vodi još većoj neusklađenosti u prirodi. To je i normalno, s obzirom da je plan prirode veći od svakog čoveka ponaosob, pa su posledice našeg delanja na nju šire i sveobuhvatnije, nego što to može izgledati kada pogledamo samo u jedan pojedinačni život – u kome one mogu ostati čak i neprimećene.

reklame

Pogledajte svoje ruke i pronađite na slici tip koji najviše odgovara vašem obliku. Zatim produžite na tumačenja:

oblik ruku
ilustracija: wikihow.com

…nastavak na sledećoj strani…

loading...