Drugi postupak koji možete da primenite je kuvanje na pari – šerpa sa jajima na veću šerpu u kojoj je voda i vri na jakoj vatri, a dno šerpe sa jajima ne dodiruje vodu.

Uglavnom masa u šerpi treba da bude vruća, kada stavite prst da se ne ošurite ali šećer da se otopio i kada dodirnete kažiprst i palac da je lepljivo.

reklame

Toj masi dodati margarin i čokoladu, pa mešati da se sve otopi.

U otopljeno dodati keks i orahe pa opet mešati.

Masa je nešto redja, zato je ostavite 5 minuta da odstoji, zgušnjava se.

Posle 5 minuta istresti celu masu na oblandu, na hrapavi deo.

Razvući ravnomerno pa poklopiti sa drugim listom oblande, takodje hrapavom stranom prema dole.

Preko staviti najbolje pleh od rerne pa na njega knjihu kilogram šećera, dasku za meso, šta ima pri ruci.

Ostaviti nekoliko sati i već može da se služi.

Prijatno.

domacirecepti.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.