O ovim stvarima SVI LAŽEMO na društvenim mrežama

Većinu profila krase blještavi osmesi, besprekorna koža, sjajne oči, vitka linija. Na Instagramu ili Facebooku tvoj život je bajka. Ti si uvek ona najlepša u ekipi. Svaki dan je žurka, i ispunjen je do u minut uzbudljivim događajima. Međutim…

Na društvenim mrežama, zahvaljujući filterima, dobrim kamerama i drugim mogućnostima, manipulišemo celokupnom slikom svog života. Nekako se čini da svaki korisnik društvenih mreža vodi jedan besprekoran život pun zabave i uzbuđenja. Ipak, ne dajte se zavarati, jer se svi mi bar jednim delom predstavljamo nešto boljima nego što zaista jesmo.

Ovo su stvari o kojima svi lažemo na društvenim mrežama:

Izgled

Probudila si se i zakačila novu neobaveznu fotku. Stižu lajkovi i komentari kako prelepo izgledaš kad se probudiš… i sve to bez trunke šminke. Divota!

reklame

Međutim, istina je da si okinula deset fotki, pre nego što si ustanovila da jedna izgleda zadovoljavajuće. Uz prvu kaficu si brižno obrisala u fotošopu onu groznu bubuljicu na čelu, nabacila neki dobar filter da ti podočnjaci ne budu kao u matorog alkosa i izbelela zube…

Ne, to nije ništa čudno ni strašno, posebno zato što to radimo svi mi, ali činjenica je da svojim savršenim fotografijama “lažeš” do te mere da te neko ko te lično ne poznaje verovatno ne bi ni prepoznao na ulici. A možda je i bolje da te ne prepozna.

O ovim stvarima SVI LAŽEMO na društvenim mrežama

Veze

Na Instagramu ili Facebooku ljubavne iskre ne prestaju da vrcaju, a svaki je dan prava mala bajka. Još uvek očekujemo da se pojavi taj hrabri par koji će redovno objavljivati svoje rasprave o spuštanju daske u WC-u, ili kao profilnu fotografiju staviti nesređenu jutarnju fotku u kućnim ogrtačima. Naravno, ničija veza nije savršena, ali to ne znači da to svih naših petstotinjak “prijatelja” mora znati. Psst.

Izlasci

Tvoji Facebook i Instagram prijatelji imaju toliko uzbudljiv život da se ponekad pitaš žive li to oni u Srbiji ili su se preselili na Ibicu. Niz fotografija sa zabava, događaja, koncerata, izleta u prirodu ili finih restorana, svakodnevno ukrašavaju vaš (ili tuđi) “zid”, ali to ne mora da znači da se ludo provodite u svakom trenutku. Jedna fotka “ludog provoda”, koja je osvanula na internetu dan nakon, ne znači da to veče niste zažalili što se izašli i razmišljali o tome kako bi možda bilo bolje da ste izlazak zamenili druženjem s nekom dobrom knjigom u svom udobnom krevetu.

Na kraju krajeva, kad se neko zaista dobro provodi, teško da uopšte razmišlja o fotkanju, a kamoli izbacivanju statusa dok je događaj još u toku. Mislite o tome…

Putovanja

Svi volimo one divne fotke prijatelja koji se sunčaju na nekoj predivnoj egzotičnoj plaži ili uživaju na krstarenju u Francuskoj Polineziji. Život ponekad nije fer, zar ne? Ali, šta je sa svim onim fotkama koje nisu završile na internetu? Činjenica je da se, negde i nekako, usred putovanja možda izgubio prtljag, na aerodromu se čekalo satima, let je bio neuprijatan, a smeštaj daleko gori od one privlačne sobice s reklamnih fotografija. Ne, to putovanje verojatno nije bilo idilično kao što na fotkama izgleda, ali smo se jako potrudili da to niko ne sazna.

O ovim stvarima SVI LAŽEMO na društvenim mrežama

Teretana

Slike u ogledalu s podignutom majicom ili bočicom vode (ili, za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, na društvenim su mrežama postale pravi hit. Cilj ove fotografije baš i nije motivisanje ljude na zdrav život, već najobičnije hvalisanje. Ako stavimo na fotku neku dobru motivacionu rečenicu, niko neće primetiti da samo suptilno želimo svetu da pokažemo svoju zavidnu liniju i možda steknemo nekog obožavaoca. Ipak, nadamo se da u teretani u pauzama između svojih selfija, odradite i po koju minuticu treninga.

besnopile.rs / index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.