Pileći ćevapi
Pileći ćevapi

Pileći ćevapi: Ukusno i zanimljivo jelo…

600 g belog pilećeg mesa
80 g kisele pavlake sa 40%mm
150 g pica kačkavalja
40 g rendanog parmezana
70 g dimljene mesnate slanine
3 kašike prezli
1 jaje
vezica svežeg peršuna
so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Pileći ćevapi
Pileći ćevapi

Priprema:

Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati. Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu. Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta.

reklame

www.stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.