Veliki francuski prorok Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, predvideo je mnoge stvari za koje se veruje da će se dogoditi jednog dana.

Ova godina je do sada bila i naučno i sociološki jedna od ekstremno interesantnih godina, ali dok mi verujemo da se ništa značajno neće dogoditi, postoji niz stvari koje je Nostradamus predvideo za 2016. godinu.

On je u svojoj knjizi “Proročanstva” napisao preko hiljadu poetskih katrena koji predviđaju šta će se dogoditi u budućnosti.

reklame

Prema istorijskim navodima, Nostradamus je počeo da dobija “vizije” već jako rano, a kasnije je razvio svoju metodu za predviđanje i beležio svoje vizije.

Ovu su samo neki od primera:

Nostradamus, Wikipedia
Nostradamus, Wikipedia

Smrt Henrija II

“Mladi lav će savladati starijeg, na bojnom polju u bici jednoj, on probošće svoje oči kroz zlatni kavez, dve rane će napraviti jednu od koje će on umreti okrutnom smrću.”

Na leto 1559., francuski kralj Henri II koji je bio stariji, borio se sa Komte de Montgomerijem, koji je bio šest godina mlađi, u viteškoj borbi. Obojica su imali štitove sa naslikanim lavovima. U poslednjem okršaju, Montgomerijevo koplje je probilo kraljev vizir i rasparčalo ga. Jedno parče je probilo njegovo oko, a drugo se zabilo u glavu. Henri II je umro nakon 10 dana zbog teških povreda.

Sletanje na Mesec

“On otputovaće na obronke Lune, gde će u čudnu zemlju stići i zarobljen biti. Nezrelo voće dovešće do velikog skandala i velike krivice.”

Luna je druga reč za Mesec, a zarobljavanje se verovatno odnosi na to što je snimak ovekovečen, tj. astronaut je zarobljen na snimku.

Ovo su bili najupečatljiviji primeri, ali šta je Nostradamus predvideo za 2016. godinu i za našu civilizaciju?

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.