Uopšte nije lako živeti u današnjem svetu, kada vam se čini da bi dan trebalo da traje bar 48 sati da biste obavili sve zacrtane obaveze, a vremena za sebe i drage ljude gotovo kao i da nemate. Kako izaći iz ovog začaranog kruga?

 

Evo nekih saveta starih jogija prilagođenih savremenim okolnostima. Autor ove zanimljive kompilacije drevnog jogijskog učenja uklopljenog u zahtjeve suvremenog života, japanski je psiholog profesor Nobuaki Nakatani, koji je s radio talasa tokijskog nacionalnog radija dao deset jednostavnih saveta svojim zemljacima na temu kako pronaći ličnu sreću u besomučnom tempu savremenog života. Iako krajnje jednostavni, ovi saveti su temeljni koraci za postizanje radosti u svakodnevnom životu.

reklame

Počnite svoj dan spoznajom da je svako novo jutro prilika za novi početak –  Pogledajte se u ogledalo i recite sebi: „Od ovog trenutka počinjem da stvaram svoj srećniji život.“

Pazite, vaše misli mogu biti melem ili otrov – One mogu da deluju blagotvorno, ali i da razore vaše telo ili duh. Onog trenutka kad počnete da razmišljate negativno, zaustavite se i mislite na bilo šta lepo ili dobro u vašem životu. Neka vam to postane navika.

koža

Rešite se jedne od najčešćih zabluda modernog sveta: shvatanja kako ne možete ništa postići bez neprekidne jurnjave, bez žurbe i muke – U traženju istinske unutrašnje sreće, potreban je duboki mir u mislima i delovanju. Usporite svoj životni ritam.

Ne očekujte sreću kao iznenadni veličanstveni BUM – Polako je gradite, u sitnim koracima, u centimetrima. Velika je greška ne videti ili ignorisati svoje male uspehe. Ne odmahujte rukom na poznato pravilo kako i putovanje od hiljadu milja počinje jednim sasvim običnim malim korakom. Umesto toga, učinite upravo danas taj običan mali korak.

Prihvatite tužne trenutke ozbiljno, ali ne tragično – I zaigrajte već od danas jednu zanimljivu igru: Uverite samu sebe da u svakoj nesreći možete da nađete nešto dobro; barem pouku za ubuduće. Videćete koliko će ta spoznaja promeniti vaš život!

RITUAL ZA LJUBAV: Ako želiš da se udaš, uradi ovo večeras na BOGOJAVLJENJE!

…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.