Sve to već dobro znate, ali kao da sebi ne želite da priznate. Ako pitate ljude koja je najveća greška koju su ikada napravili u vezi, naslušaćete se zaista svega. A među najčešćim odgovorima biće i to da nisu slušali partnera onda kada je najviše trebalo.

Pritom mislimo na situaciju kada vam je jasno i glasno rekao “kako nije spreman na nešto ozbiljnije”, ali vi ga niste slušali. Drugim rečima, čuli ste reči koje niste hteli da razumete.

Bilo da trenutno nema vremena za ozbiljnu vezu, tek je izašao iz duge i ozbiljne veze ili samo želi da se zabavlja i s drugim ženama, najmanje je bitno. Bitno je da ono što vam je rekao zaista i misli, bez izuzetka pa nema potrebe da umesto njega tražite opravdanja.

reklame

“Možda se boji nove ljubavi”, “Možda je to rekao da vidi moju reakciju”, “Čim mu prođe panika na poslu, promeniće mišljenje”, “Nije me još dobro upoznao”, sve to spada u kategoriju opravdanja, koje sebi nipošto ne bi trebalo da govorite, jer nisu istina, a negde duboko u sebi ipak znate da je to zaista tako, iako je teško priznati sebi.

Svi želimo nekome biti bitni pa nimalo ne čudi što tražimo izgovore, u situacijama kada ne čujemo ono što bismo hteli. I šta se tada događa? On će se i dalje ponašati kao da je sve u najboljem redu, i dalje će biti normalan, divan i zabavan, ali i dalje neće hteti da promeni svoj ljubavni status.

Vi tada počinjete da se ljutite, jer “ne razumete šta nije u redu”, dok vam je zapravo sve već rekao. Tako nesrećni nastavljate da čekate trenutak kada će on shvatiti da je spreman za ozbiljnu i monogamnu vezu, a sve to zato što ste gledali njegove postupke, ali niste slušali njegove reči. I to je ta ljubavna greška o kojoj pričamo.

On će i dalje provoditi vreme s vama, slati vam poruke, spavati kod vas, poveravati vam se… Ali, nažalost, svi ti postupci igraće se s vašom glavom i praviti vam pometnju, dok je sve zapravo kristalno jasno: muškarac koji kaže da “ne želi ozbiljnu vezu”, zaista je ne želi, a strah od obaveze nema nikakve veze s tim.

Još ako mu niste rekli ni reč kako biste mu pokazali da se ne slažete s njim… Ali, na greškama se uči pa izađite iz svakog takvog odnosa ne vreme pre nego bol postane jednostavno prevelika… Nikoga ne možete naterati da vas voli.

Iako apsolutno ne opravdavamo takvo ponašanje, činjenica je da sledeći put možete biti pametniji!

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.