PRIPREMA, POZOR, SAD!
Ako je kuvanje način na koji pripremate ribu, dovoljno je da u vodu dodate kašičicu putera od kikirikija. Drugi trik je možda čak i jednostavniji. Potreban vam je mali tiganj u koji ćete dodati nekoliko kašika jabukovog sirćeta i ostaviti da krčka onoliko dugo koliko traje priprema jela.
Kod prženja ribe u rerni, u pleh sa ribom ubacite parče jabuke ili štapić cimeta. Oba rešenja su delotvorna jer su odlični absorberi neprijatnih mirisa.
Malo limuna i eliminisaćete neprijatne mirise od ribe
BORAC PROTIV NEPRIJATNIH MIRISA NA RUKAMA
Od neprijatnog mirisa ribe se ne može pobeći. Čak i da izađete iz kuće, i dalje će ostati uporan miris na rukama, koji će vas pratiti u stopu. Ipak, postoji jednostavan trik. Iskoristite sok od limuna ili nekoliko kapi jabukovog sirćeta da nakvasite ruke, dodajte tome malo soli i protrljajte dlanove…