Ne roni suze za njim kad ode: Budi sebi na prvom mestu – za muškarcem se plače samo ako je umro

0
3210
Ne roni suze za njim kad ode: Budi sebi na prvom mestu - za muškarcem se plače samo ako je umro
Foto: freepik.es

Nemojte sebi ugrožavati zdravlje.

Nema te žene na ovoj planeti, koja nije, bar jednom u životu, ronila suze zbog nekog muškarca. Ostavljene devojke, pa i one koje su ostavljale, vi ili vaše prijateljice, sestre, poznanice… Svaka se nekad našla u ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji.

Osobe različitih navika i temperamenata na najrazličitije načine rešavaju ljubavne probleme. Neko sedi i danima plače, neko se nakloni alkoholu i ostalim porocima, neko to potiskuje duboko u sebe, neko samo odlazi dalje i ulazi u novu romansu.

Sve ovo je ljudski ali najgore rešenje kome možete da se povinujete je da sedite i da plačete! U redu je pustiti koju zusu i tako ožaliti neke prošle dane i uložene emocije, ali sedeti i očajavati, ili u najgorem slučaju preklinjati muškarca je ravno samoubistvu.

Da ovo nije fraza, svedoči činjenica da time ugrožavate ne samo svoje mentalno zdravlje već i fizičko. Imunitet slabi od posledica velikog stresa, a kako su za ovakve situacije često karakteristične neprospavane noći, nesanica je takođe ozbiljan faktor koji uništava imuni sistem i kompletno zdravlje žene.

Ništa u ovom članku nije potpuno novo, i sve ste ovo verovatno čule, ali je jako važno u teškim situacijama podsetiti sebe, da vaših suza niko nije vredan, a pogotovo ko vas ne ceni dovoljno ni kao osobu ni kao partnera.

Pročitajte i  Kad ljubav nije dovoljna: Ako vam se u vezi dešava ovih 6 stvari, raskid je sasvim izvestan

Zato čuvajte svoje zdravlje, jer ako vi to ne uradite, ko bi to trebalo da uradi umesto vas?

srbijadanas.com