Ne razumeju vas, jer ste pametniji od njih: 5 znakova visoke emocionalne inteligencije

Prvi pokazatelj visoke inteligencije može biti činjenica da vas ljudi ne shvataju. Ukoliko često imate problem da objasnite ljudima ono što je vama jasno kao dan i nailazite na nerazumevanje čak i kad govorite kratko i jasno, verovatno ste okruženi neznalicama i ne previše pametnim jedinkama.

Ipak, imajte na umu da nerazumevanje ne dolazi uvek od previsoke inteligencije. Ludake takođe retko ko može da razume, podjednako kao i genijalce, a linija je nekad veoma tanka.

Inteligencija je od izuzetnog značaja u vašem životu, ali emocionalna inteligencija je ono što će vas izdvojiti od drugih i što će u mnogome doprineti vašem uspehu.

reklame

Kako da znate da li ste dovoljno svesni da prepoznate emocije i na njih odgovorite? Pod tim se podrazumevaju i vaše emocije, ali i emocije onih oko vas i onih sa kojima se susrećete. Biznis insajder je objavio da je ovih 5 znakova da ste emocionalno inteligentni i da je ta inteligencija jaka iako se vama ne čini tako:

devojka

Često se izvinjavate

Dobro je poznato da izgovaranje ove reči ponekad zaista može biti problematično, kao i da velikom upotrebom ona gubi značenje. Ipak, ukoliko ste osoba koja može da izvuče izvinjenje kada je pogrešila to je veliki pokazatelj EQ-a, o ovome je pisao i Mark Marej iz Forbsa u svojoj novoj knjizi – prenosi Bizlife.

Preispitujete sebe

Iako biste pomislili da je samopouzdanje zlata vredno i da preispitivanje i nije najbolja ideja, razmislite ponovo. Napravite razliku izmedju sumnje u sebe i preispitivanja jer ne verujete da ćete nešto moći ili da ste dobri za to i između preispitivanja da li je po što radite ispravno, pošteno i u redu prema drugima. Ta briga pokazuje vašu emocionalnu inteligenciju. Povećajte samosvest umesto da sumnjate u sebe.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.