Neprijatna pitanja o seksu

U svakoj ženi se pomalo krije Samanta Džouns iz Seks i grada ali koliko tačno svećica na rođendanskoj torti treba da oduva ne bi li se potpuno prepustila seksualnom uživanju? 

Ne možemo da se zakunemo da su tridesete nove dvadesete, a četdesete nove tridesete i da žene uopšte više ne brinu o borama i svom biološkom časovniku, ali evo šta je sve proizašlo iz jednog istraživanja na Univerzitetu Teksas u Ostinu.

UMOČIĆEŠ GARANTOVANO! Ovo su najbolji dani za seks, 7 Znakova da radite one stvari u pogrešnoj pozi

reklame

Bilo bi lepo kada bi biološki i unutrašnji psihološki sat svake žene mogli da se sinhornizuju. Pripadnice ženskog roda od malena uče da pre svega treba da se udaju i rađaju decu, kao i koje je vreme najpogodnije da to realizuju. Nekima od njih pođe za rukom da ostvare sve planove koje su im porodica i društvo zacrtali, ali ima mnogo onih koje u glavi poput klepetuše čuju svaki otkucaj svog biološkog časovnika.

Studija, objavljena u časopisu Perosnality and Individual, otkrila je da žene između 27 i 45 godina imaju povećanu seksualnu želju kao direktan odgovor na njihovo lagano nestajanje plodnosti. Nije zgoreg podsetiti da se i u našoj zemlji starijom prvorotkom smatra svaka žena koja ima više od 26 godina. Studija je tako otkrila da su ove žene u smanjenom mogućnošću začeća češće imale seksualne fantazije, aktivniji seksualni život, kao i da su im sada usputni seks ili kombinacija mnogo prihvatljiviji nego kada su imale jedva 20.

Rezultati istraživanja su takođe pokazali da nisu sve žene koje pređu 30 -u nužno lude za bebama i da po svaku cenu ne  žele da se ostvare u ulozi majke ali su svesne da im reporuktivna sposobnost opada. Tako potpuno uživanje u seksu nije stvar konačnog odbacivanja moralnih stega i svega nametnutog u detinjstvu i pubertetu  već priroda ipak radi svoje.

 

yourtango. com/besnopile.rs 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.