NAUČITE GOVOR VATRE: Sudbina je zapisana u plamenu sveće

Naučite kako da tumačite govor vatre: otkrijete da li će vam se ostvariti želje i šta donosi budućnost

Kao jedan od četiri osnovna elementa, vatra ima važnu ulogu u magiji: donosi razaranje, ali i ponovno rađanje, simbol je dualiteta, razaranja i stvaranja, pokretač kreativnosti i napretka. Još od drevnih vremena smatra se najvećom svetinjom, o čemu govore mnoge legende i običaji. Verovalo se da ima božansko poreklo i da je najveća svetinja o čemu govori i legenda o Prometeju, koji je ukrao plamen sa Olimpa, zbog čega ga je Zevs stavio na strašne muke: bacio ga je u okove na brdu Kavkazu i poslao orla Etona da mu svaki dan kljuca jetru.

U našim narodnim predanjima, vatra, odnosno ognjište predstavlja zaštitu i srce doma. Osim što se pomoću nje izvode razne vradžbine, vatra može da otkrije i buduće događaje. Postoje razne tehnike gatanja vatrom, a upoznajemo vas sa onom koja se izvodi pomoću sveća.

reklame

Energizacija sveća

Magija je u suštini manipulisanje energijama, a svaki rekvizit koji se koristi u vradžbinama mora da se posveti, odnosno energizuje. To važi i za sveće koje se upotrebljavaju u gatanju. Da bi proricanje bilo uspešnije, treba obratiti pažnju i na druge elemente poput mirisnih ulja kojima se premazuju sveće, dana kada se izvodi gatanje, kao i na mesečeve faze.

sveća

Kada je reč o izboru sveća najbolje je odabrati one od prirodnog voska koje se energizuju tako što se odozgo prema dole premazuju mirisnim uljem napravljenim od jednakih delova pačulija, ruže i lavande, uz izgovaranje bajalice: “O, večni plamenu, molim te da mi uvek kazuješ samo istinu i uputiš na pravi put!”.

veštica

Jačanje koncentracije

Nakon energizacije, sveća je spremna za gatanje, ali treba da se pripremi i osoba koja želi da vidi budućnost. Nekoliko dana pre početka gatanja, treba vežbati koncentraciju. Svakodnevno odvojte petnaestak minuta tokom kojih treba da “isključite” misli. Sedite, zažmurite i pustite misli da slobodno teku, ne fokusirajući se ni na jednu od njih. Poenta je u tome da se postigne “praznina”, odnosno da nijedna misao više ne prolazi kroz glavu. Prvih dana to vam sigurno neće uspevati, potrebno je dosta strpljenja i vežbanja da bi se postiglo takvo stanje.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.