Svi vole sladoled, kao i koktele, a kombinacija ova dva sastojka je prosto neodoljiva. Ukoliko pravite roštilj ili okupljanje sa prijateljima, ALKOLED će ih sigurno oduševiti!
Idealno je za vrele letnje dane i noći, a dobro je i što vas alkohol neće “udariti” tako brzo. Zamrznuti džin tonik postaće vaš omiljeni recept, jer privlači i ukusom i izgledom, a pravi se veoma lako.
Potrebno vam je:
- Džin
- Tonik
- Sok od limete
- Krastavci
- Kalupi za sladoled
Količinu odredite sami na osnovu raspoloživih kalupa, broja gostiju koje očekujete i željene jačine koktela.
Pomešajte džin, tonik i sok limete. U plastične kalupe ubacite iseckan krastavac očišćen od semenki, a zatim ih napunite smućkanim pićem. Zatvorite i ubacite u zamrzivač na 3 do 4 sata (ili preko noći – pošto alkohol usporava zamrzavanje).
Pogledajte tutorijal kako bi vam bilo jasnije.
Ovaj način pravljenja ledenih alkoholnih sladoleda možete upotrebiti za svaki koktel, ako džin i tonik nije vaša omiljena kombinacija. Ukoliko ste pravi pivopija koji ne voli ništa sem piva, probajte njega da zaledite. Neće izgledati tako primamljivo, ali ko zna – možda nije loše.
Probajte, pa nam u komentarima otkrijte kakvog je ukusa i koji je vaš omiljeni ALKOLED – alkohol na štapiću.
srbijadanas.com