DRAGI, ŠTA TO RADIŠ!!? - 6 stadijuma mnogo lošeg seksa

Dok psiholozi nagađaju da auto-sabotaža može biti mehanizam suočavanja, na primer sa stresom, pritiskom, socijalnim zahtevima i tako dalje, drugi smatraju autodestruktivno ponašanje načinom održavanja zone komfora, zbog nedostatka poverenja ili osećanja nedostojnosti

Autodestruktivno ponašanje je vrlo zastrašujuća tema, nešto mračno vreba u uglovima postojanja, a to obično i ne vidimo.

Ne verujete? Pogledajte sve ljude koji puše izvan poslovnih zgrada ili beskrajne priče propalih veza na ilustrovanim naslovnim stranama časopisa.

reklame

Pošto čitate ovaj članak, verovatno duboko sumnjate da ste na neki način autodestruktivna osoba. Ukoliko želite bolje objašnjenje, ili čak potvrdu, da ste zaista autodestruktivna osoba, nastavite da čitate.

VRUĆE IGRICE ZA NAJLUĐU NOĆ: Unesite novogodišnje promene i u seksualni život!

Dok psiholozi nagađaju da auto-sabotaža može biti mehanizam suočavanja, na primer sa stresom, pritiskom, socijalnim zahtevima i tako dalje, drugi smatraju autodestruktivno ponašanje načinom održavanja zone komfora, zbog nedostatka poverenja ili osećanja nedostojnosti (na primer zadržavanje na poznatom dnu društvene lestvice).

Autodestruktivno ponašanje dolazi u mnogim oblicima, neki su manje, neki više ekstremni. Ali, kako biste se i dalje razvijali i poboljšavali svoj život, najbolje je suočiti se sa svojim demonima i pogledati ih pravo u lice.

Simptomi i/ili navike autodestruktivnog ponašanja uključuju sledeće:

1. Zadržavanje negativnog razmišljanja

U pitanju je nesvestan oblik autodestruktivnog ponašanja, jer to rezultira ispunjenjem sopstvenih proročanstava. Primeri uključuju misli kao što su: Neću uspeti, znam to, Neću se živ izvući, Ovo će me u potpunosti uništiti…

2. Nedostatak inicijative

To je simptom pasivnosti, ali još uvek je autodestruktivna priroda. Kada znamo da je nešto loše za nas, ali ne preduzimamo nikakvu radnju ili meru kako bi otklonili problem, mi zapravo sami sebe pripremamo za neuspeh.

PRESELA IM NEVINOST: Čuvali se za brak, pa doživeli katastrofu

3. Preterani unos hrane

Gadan običaj koji rezultira mnogim dugoročnim zdravstvenim problemima.

4. Nedovoljni unos hrane

Mnogi ljudi koji nedovoljno konzumiraju hranu se zavaravaju misleći da rade za svoje dobro, a zapravo je to obično samo prva pomoć za ozbiljno narušenu sliku o sebi i druge psihološke probleme.

5. Usiljena nesposobnost

To je prikazivanje sebe neinteligentnim ili nesposobnim za uspešno postizanje nečega. Usiljena nesposobnost obično proizlazi iz nedostatka samopouzdanja.

6. Negativan uticaj na druge ljude

Kažu ljudi, Sve se vraća, sve se plaća. Negativan uticaj koji imate na druge ljude, bilo rečima ili delima, na kraju će se manifestovati u vašem životu – bolestima, tragedijama, izolacijom…

7. Samopovređivanje

Samopovređivanje je jedan od ekstrema u autodestrukciji, a znak je mržnje prema sebi. Destruktivno je za psihu i za telo…

 

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.