MOŽDA SI PREDUGO SA NJIM: Da li da ostaneš, ili da raskineš? Evo kako da znaš

Stručnjaci tvrde da je jedna stvar zajednička svim parovima koji su u ozbiljnoj vezi – veza traje godinama ne bi li se uverili da je njihov partner prava osoba za njih. Ponekad veze traju i predugo dok partneri nastoje da shvate šta žele od života i od partnera. Posledica svega toga je da više ne postoje nepisana pravila koja određuju koliko bi veza trebalo da traje pre nego što dođe vreme za izricanje sudbonosnog DA!

Iako jako puno ozbiljnih veza završi brakom, mnogo se veza i raspadne nakon ulaganja brojnih godina u vezu koja očigledno, nije vodila nikuda. Upravo sve navedeno nas dovodi do važnog pitanja – ako je brak s vašim partnerom vidite kao svoju budućnost, da li je jako duga veza dobra ideja, ili samo gubitak vremena?

Zašto čekamo?

Nedavna studija Sprovedena u Washingtonu pokazala je da je generacija koja je odrasla u 21. veku najedukovanija od svih dosadašnjih generacija. Nakon dugog perioda obrazovanja, jasno je da želimo nešto sa svojim obrazovanjem i da učinimo, pre nego što uplovimo u bračnu luku, zaglavimo s kreditima, dobijemo decu…

reklame

Misliš da će sve biti bajno kad jednom nađeš onog pravog? Najveći strahovi ljudi u dugim vezama

Upravo zbog truda i vremena koje smo uložili u svoje obrazovanje, biramo karijeru nauštrb mirnog porodičnog života za koji smatramo da ćemo već imati vremena kasnije. Danas, mnogi parovi koji su u ozbiljnim vezama, žive zajedno i pre venčanja, pa se njihov život i ne razlikuje od života kakav bi izgledao da su u braku. Jedina stvar koja parove pogura u smeru sklapanja braka je tradicionalno uverenje da deca dolaze na red nakon sklapanja braka.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.