Neke teme ne smeju postati sadržaj u SMS porukama jer to nije primereno, sigurno ili vam pak može naštetiti. U nastavku saznajte koje razgovore nikada ne smete voditi preko SMS poruka

 

1. Raskid ljubavne veze

Bez obzira na to radi li se o dugačkoj ili kratkoj vezi, raskidanje SMS porukom jednostavno nije primereno. Ove vrste razgovora moramo obaviti licem u lice, a ako to nije moguće onda telefonskim razgovorom. Ako ste bili dovoljno bliski da s osobom planirate zajedničku budućnost ili ležite nagi u krevetu, onda morate biti uljudni i raskid odraditi lično ili preko telefona, kazala je za RD stručnjakinja za veze Džulija Spira.

2. Svađa (o bilo čemu)

reklame

Ponekad zbog umora planemo u sekundi. Čak nam i neka benigna rečenica iz SMS poruke u pogrešnom trenutku može delovati kao povod za svađu. Međutim, nipošto se ne bismo smeli svađati preko poruka. Baš kao i izgovorena reč, ona napisana nikada se ne zaboravlja, a kada smo nervozni u stanju smo izgovoriti ili pak napisati ono što zapravo ne mislimo.

Recite partneru da žete raspravu nastaviti kada dođete kući ili dogovorite susret. U SMS porukama mogu se dogoditi nesporazumi, a to vas stavlja u lošu poziciju jer ne možete čitati znakove na licu i shvatiti nameru iza napisanih reči. Gledanje partnerovog lica i slušanje njegovog glasa podstiče izlučivanje hormona koji podižu raspoloženje i pomažu vam da se opustite pa ćete se lakše pomiriti, kaže psihoterapeutkinja Sara Mendel.

PROČITAJ NJEGOVE PORUKE PONOVO: U njima se krije znak da je prestao da te voli

3. Prenošenje loših ili tužnih vesti

Svi se bojimo prenošenja loših i teških vesti poput gubitka posla ili smrti voljene osobe, ali moramo imati na umu da u tom trenutku treba da pružimo podršku osobi kojoj ih javljamo. Tako ozbiljne stvari ne bi smele postati samo slova u SMS porukama. Nikada ne znate šta osoba radi u tom trenutku, možda nisu u stanju ili situaciji u kojoj mogu primiti takvu vest, smatra terapeutkinja Kortni Geter.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.