By DoD News Features - 160508-D-DB155-012, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48677813
Photo: Wikipedia

Ko je Bog? Odakle je došao? Zašto se zlo događa? Šta se dešava kad umremo? Morgan Frimen, poznati glumac, krenuo je potragu za ovim odgovorima. Svet je postao njegova mapa sa skrivenim blagom – pronalaženje čuda života i smrti

Svaki čovek na svetu u nekom trenutku je sebi postavio ova pitanja, a najverovatnije svaka osoba ima i neki svoj odgovor. „Priča o Bogu s Morganom Frimenom”, mini-serija National Geo­graphic kanala i Revelations Entertainmenta, u produkciji Morgana Frimena, Lori Makriri i Džejmsa Jangera, vodi gledao­ce na put oko sveta u istraživanje različitih kultura i religija i potragu za značenjem života, Bogom i svim velikim pitanjima koja stoje između.

Ovo je potraga za Bogom, rasvetljavanje pitanja koja su zbunjivala, plašila i inspirisala čovečanstvo, ali i samog Frimena. Tokom snimanja serije, ovaj proslavljeni glumac je pokušao da dođe do odgovora kako se religija razvijala tokom razvoja civilizacije, a uz sve to i kako je uticala na evoluciju društva.

Iako se u našem geopolitičkom okruženju na religiju često gleda kao na nešto što razdvaja ljude, ova serija je otkrila zapanjujuće sličnosti među različitim verama – čak i među onima koje su naizgled potpuno suprot­stavljene.

reklame

„U prethodnih nekoliko meseci, proputovao sam skoro dvadeset gradova u sedam različitih država, tražeći odgo­vore na velike tajne vere”, rekao je Frimen. „Pevao sam poziv na molitvu u džamiji u Kairu, bio na časovima meditacije kod budističkog vođe iz najstarije linije reinkarniranih lama, razgovarao o Galileu s direkto­rom Papske akademije nauka i istraživao prva uputstva o životu posle smrti s hijeroglifa iz piramida. Na nekim mestima sam našao odgovore, na ostalim sam našao još pitanja. Zajedničko za sve ljude je da težimo tome da budemo deo nečeg većeg od nas samih. Ako sam nešto naučio na ovom putovanju, to je da mi zaista jesmo taj deo”.

Gde stanuje Bog?

Da bi istražio svaku od ovih tema, voditelj i narator, Morgan Frimen, posetio je neka od najvećih svetilišta čovečanstva, među kojima su jerusalimski Zid plača, indijsko drvo Bondi, majanski hramovi u Gvatemali i egipatske piramide. Putovao je s arheolozima ne bi li našao davno izgubljene vere naših predaka, poput neolitske naseobine kod Čatalhojuka u Turskoj. Učestvovao je u verskim ritualima širom sveta i podvrgao se laboratorijskim testovima kako bi video gde se granice neurologije seku s tradicionalno religijskim okvirima.

NASTAVAK I VIDEO NA SLEDEĆOJ STRANICI …

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.