Mocart torta je idealna za praznike koji tek predstoje, Mocart torta je izuzetna i prilično luksuzna. Njeno ime kaže da je lepa kao i muzika onoga po kome se zove, a isto im je to da dotaknu dušu i srce svakog ko ih konzumira.
Ukus čuvenih Mocart kugli u istoimenoj torti, pa ko voli pistaći i marcipan – neka izvoli!
Sastojci:
reklame
Za biskvit kore: 4 jaja, razdvojena belanca i žumanca; 100 grama kristal šećera; 100 grama belog mekog brašna; 25 grama kukuruznog skroba; pola paketića praška za pecivo.
Za čokoladni krem: 4 dl pavlake za šlag; 200 grama mlečne čokolade; 150 grama tamne čokolade; 50 grama naseckanih pistaća.
Za glazuru i ukras: 200 grama marcipana zelena boja za kolače; 25 grama samlevenih pistaća paketić vanilin šećera.
Način pripreme: Čvrsto ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera pazeći da snegne bude suv. U sneg dodati jedno po jedno žumance mešajući posle svakog dodavanja…
loading...