zla žena

One su bile pripadnice SS-a, a među najokrutnijim bila je Dorotea Binc, koja je svaku egzekuciju propratila rečima… “Nadam se da nećete misliti da smo svi zli ljudi”, rekla bi Bincova, a onda skinula ogrlicu i predala je izvršiocu smrtne kazne, koji bi zatvorenicu potom zadavio tom ogrlicom, prenosi Daily Mail.

 

Ovo je samo jedan od primera iživljavanja nad zatvorenicama, kojima je smrt na kraju bila olakšanje s obzirom na to da su u logoru preživele pravi pakao.

reklame

Mnoge su za Bincovu govorile da je upravo ona personifikacija zla. Da li su žene zaista sposobne za činjenje ovakvih zastrašujućih zločina pitanje je koje su postavljali svi koji su čuli za mučenja u Ravensbruku. Uobičajeni odgovor je bio da su žene koje su radile u ovom logoru težile da budu kao muškarci, a nekad su bile čak i okrutnije od njih.

Mislite da ste vi PERVERZNI? Pogledajte šta su sve radili u ANTIČKO DOBA!

I dok bi svako pomislio da su to bile muškobanjaste žene, stvarnost je zapravo bila potpuno drugačija. Naime, sve su mahom bile plavuše, koje su se redovno brinule o svom izgledu i koje su nosile uniforme modernih krojeva i kožne čizme.

Bile su izuzetno lepe, u toj meri da su im devojke iz obližnjeg grada Furstenberga zavidele na izgledu. Kada nisu bile na dužnosti, slobodno vreme su uglavnom provodile šetajući po obližnjoj šumi, berući cveće, veslajući po jezeru, ali i organizujući zabave gde su često flertovale sa muškim stražarima u logoru.

U logoru je čak bio i frizerski salon, gde su radile zatvorenice za koje se znalo da su profesionalne frizerke. Poput ostalih frizerskih salona, i ovde su frizerke i klijentkinje ćaskale o neobaveznim temama, da bi se uveče svi vraćali u svoju realnost: zatvorenice u ćelije, a njihove klijentkinje onome što su najbolje znale – mučenju.

Tokom šest godina postojanja logora ovde je radilo više od 3.500 esesovki, koje su na zatvorenicama primenjivale najokrutnije metode mučenja. Neke nisu mogle izdržati ni da gledaju sve to mučenje.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.