Marinada od začinskog bilja
Ova jednostavna marinada može biti dodatak bilo kojoj vrsti riba, uključujući losos, skušu, oslić i tunu. Peršun je glavna zvezde, a kada ga uparite sa belim lukom, paprikom i svežim sokom od limuna siguran put do bogatog ukusa ribe. Izaberite ribu i krenite sa mariniranjem.
Sastojci:
1 veza peršuna
8 čena belog luka (drobljenog)
1 kašičica soli
1 kašika svežeg kima
1 kašika tucane suve paprike
kašika slatke mlevene paprike
pola šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
četvrtina šolje svežeg soka od limuna
Priprema: Sitno iseckati peršunov list. Izgnječiti beli luk sa malo soli, dodati kim, biber, papriku, maslinovo ulje i sok od limuna. Sve sastojke staviti u tiganj i dobro izmešati. Ostaviti da se marinada kuva, skloniti je pre ključanja i njome preliti već spremljenu ribu. Ostaviti da odstoji sat vremena.
frikom.rs