Zbog velike hranljive vrednosti nutricionisti savetuju da se spanać bar jednom nedeljno nađe na trpezi. Možete od njega praviti ukusnu salatu, kremastu čorbu, pitu, pire, rižoto…
Super se slaže sa kuvanim krompirom i sa mesom. Mi vam predlažemo četiri ukusna i zdrava recepta.
PUNJENA PILETINA
reklame
POTREBNO JE
4 pileća bela mesa, 200 g spanaća, 25 g sira, 500 g paradajza, glavica crnog luka, 2 kašike suvog biljnog začina, 3 kašike maslaca, malo svežeg peršuna
PRIPREMA
Belo pileće meso operite i osušite, a onda zasecite na nekoliko mesta tako da dobijete džepove. Spanać operite i propržite na malo maslaca sa sitno seckanim lukom, a zatim sklonite s vatre i masi dodajte sir isečen na kockice. Ovom smesom punite meso i džepove zatvarajte čačkalicama. Meso natrljajte začinima. U tiganju ugrejte maslac i na njemu propržite meso tako da sa svih strana dobije zlatnožutu boju.
loading...