Kako se prave MESNI PAKETIĆI: Jelo koje je oduševilo svet! Probajte da napravite mesne paketiće i svi će biti ponosni na vas i vaše kuvarske veštine.
Kako se prave mesni paketići
Ovaj recept ipak se u mnogome razlikuje i po namirnicama pa i po načinu pripreme, prilagodila sam ga ukusu svojih ukućana pre svega, ali s ponosom ga mogu izneti i pred goste. Veoma je sito, pretežno se bazira na mesu, te nije za one koji ga izbegavaju. Pravo zimsko jelo, temeljno, pikantno koje se jede polako i koje zahteva sedenje za stolom još neko vreme nakon ručka, uz vino i razgovor, da se fino svari…
Sastojci za 4 osobe:
Za Mesne paetiće
4 krmenadle sa koskom
400gr mešanog mlevenog mesa
4 lista kiselog kupusa
mešavina začina so, biber, aleva paprika
Prilog za mesne paketiće:
1 velika glavica ljubičastog luka
2 manja čena belog luka
100gr dimljene domaće slanine
100gr dimljene domaće kobasice
200gr seckanog kiselog kupusa
so, biber, mleveni kim
1 kašika masti
1dl crnog vina
Svaku krmenadlu blago omekšati tučkom za meso (vodite računa da se ne istanji) i sa obe strane utrljati solju i biberom.
1. Zamesiti mleveno meso sa začinima i dodati jednu kafenu kašiku gazirane vode. Ovo je mali trik koji pomaže da pljeskavica bude vazdušasta. Formirati jednake lopte, staviti svaku na po komad krmenadle i napraviti ne suviše tanku pljeskavicu. Sada svaki komad mesnog paketa uviti u list kiselog kupusa pa potom svaki u alu-foliju i poredjati u posudu za pečenje. Peći na 200C tridesetak minuta.
2. Poslednjih tri četiri minuta, otvorite folije i blago zapecite meso koje ste prethodno proboli iglom i proverili da li je meko.
Prilog za mesne paketiće:
1. Na masti propržite sitno seckanu slaninu i kobasicu, dodajte sitno seckan luk i beli luk, blago posolite, jače pobiberite, a potom dodajte seckan kiseo kupus koji ste poprašili sa malo mlevenog kima. Sve upržite na tihoj vatri i pred kraj dodajte vino pa ukrčkajte da skoro sav sok ispari.
Posluživanje:
Uz ovo jelo nama je belo vino bilo potaman.
Prijatno!
coolinarika.com