Karmički obrasci su nalik na pokvarenu ploču koja se stalno vrti. Ipak, uz odgovarajuću metodologiju i rad na sebi, moguće je promeniti ovakve obrasce.

Iza većine problema koje imamo kao pojedinci, ali i kao društvo u celini, leži negativna karma koja nas sprečava da postignemo željene ciljeve. Nedovoljno je poznato da je karmu moguće promeniti, a još manje se govori o tome kako to učiniti. Naravno, neke oblike karme je moguće menjati, a neke ne, i u tom smislu govorimo o promenljivoj i nepromenljivoj karmi.

Nepromenljivu karmu čini, na primer, naše fizičko telo, roditelji, talenti i sposobnosti koje posedujemo i koji predstavljaju karmički okvir unutar koga možemo da živimo najbolje što možemo.

Međutim, dobar deo karme je moguće izmeniti ukoliko se aktivno trudimo i radimo na pročišćenju naučenih obrazaca. Promene se neminovno događaju, one nemaju alternativu, a na nama je da ih usmerimo, da se promenimo iznutra i da tako okončamo negativnu karmu. Promene su često i bolne jer zahtevaju da se odreknemo poznatih programa i da se okrenemo novom životnom stilu, ali veći deo bola koji nastaje zbog promena proističe iz otpora prema njima, a ne od samog procesa promene. Zato se promenama treba prepustiti sa što manje otpora.

reklame

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANICI …

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.