Ova 4 znaka imaće velike ljubavne turbulencije u decembru 2017. godine

Možda ste već čuli za njega i primenili ga, možda tek sada prvi put čujete za isto.

Nedavno smo vam pisali o pravilu 90/10, koje podrazumeva činjenicu kako samo 10 posto situacija u svom životu ne možemo kontrolisati, dok je ostalih 90 rezultat naših emocija, zbog čega bi trebalo da naučimo da ih kontrolišemo, kako bi bili srećniji i zadovoljniji.

Možda niste znali, ali postoji još jedno pravilo s brojkama, a ono se zove 80/20 i važi za ljubavne veze, ali i svakodnevni život, kao npr. za ono što jedemo, način kako vežbamo i trošimo novac i slično.

reklame

Njega je krajem 19. veka postavio poznati ekonomista Vilfredo Pareto, koji je zaključio kako se 80 posto postignutog rezultata postiže u 20 posto od ukupnog vremena tokom izvođenja određenog projekta.

Znamo da zvuči komplicirano, no dopustite nam da vam objasnimo o čemu se tačno radi.

Uzmimo za primer ljubavnu vezu. Ovo pravilo sugeriše kako naš partner ne može ispuniti 100 posto naših želja i zahteva u svakom trenutku. Upravo zato, vi treba da iskoristite 20 posto svog vremena kako biste se sami usrećili i ispunili na bilo koji način.

Nažalost, mnogi ljudi u vezi gube individualnost i zaboravljaju na svoje potrebe, a u ovih 20 posto vremena trebalo bi da se posvetite samo sebi i svojim potrebama. To za neke istraživače ne isključuje ni zadovoljavanje potreba s nekim drugim, kada je seks u pitanju, ali ističu kako je važno da partneri imaju puno poverenja jedno u drugo pa se moraju dogovarati da se takvi izleti događaju samo u tih 20 posto vremena.

Ali, nama je ipak na pameti bilo druženje s prijateljima, šoping, odlazak u teretanu, pronalaženje nekog novog hobija i slično.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.