Još uvek si samа? Krajnje je vreme da staviš sebe na prvo mesto i iskoristiš sve prednosti dok još možeš!
Foto: freepik.com

Bilo da si već neko vreme  sam/a ili si tek izašao/izašla iz veze, to nije razlog da se osećaš loše.

Biti sam nije konačno stanje, to je samo faza, i sigurno ćeš (ponovo) sresti nekog posebnog. Ali do tada, umesto da se dosađuješ, kukaš i opterećuješ se time što nisi u vezi, šta misliš o tome da prestaneš da traćiš život i umesto toga počneš da uživaš?

Ima toliko toga što možeš da probaš dok si solo, i sada je pravo vreme da iskoristiš sve te prednosti. Kad, ako ne sad? 

Izlazi

reklame

Ovo je idealno vreme za besomučne izlaske i ludi provod. Tvoja organizacija ne zavisi ni od koga, ne moraš nikome da se pravdaš, ne moraš da praviš kompromise.

Sam/a odlučuješ koliko, na kakva mesta, i sa kim izlaziš, kada se vraćaš kući, da li ćeš prespavati kod nekoga, ili se probuditi u podne.

Vreme je i da nadoknadiš propušteno ako nisi baš izlazio/izlazila u zadnje vreme. Sa društvom, sa potencijalnim partnerima, pa čak i sam/a – kada ćeš praviti uspomene iz izlazaka ako ne sada?

Još uvek si samа? Krajnje je vreme da staviš sebe na prvo mesto i iskoristiš sve prednosti dok još možeš!
Još uvek si samа? Krajnje je vreme da staviš sebe na prvo mesto i iskoristiš sve prednosti dok još možeš!

Otkrij šta voliš

Ovo se odnosi na sve. Ako kao Džulija Roberts u filmu „Odbegla mlada“ uvek jedeš jaja kakva tvoj trenutni partner voli, vreme je da otkriješ kakva ti voliš.

Razumeš već, ovo se odnosi baš na sve – od kafe, preko knjiga, poza u krevetu, do važnih stvari. Šta te raduje, šta privlači, a šta odbija i mrači.

Druži se

Ako si od onih što zapostave prijatelje dok su u vezi, i viđaju ih samo kada im je partner zauzet, vreme je da obnoviš prijateljstva.

Naravno, i da stekneš nova i proširiš svoj krug. Ali pazi, to ne treba da bude privremeno, samo do naredne veze. Prijateljstva se grade i treba da se neguju bez obzira na status veze.

Putuj 

Naravno da i u dvoje može da se putuje lepo, ali dok si sam/a, možeš drugačije da istražiš i doživiš svet. Ne ograničava te komplikovana organizacija, veliki prtljag, dogovori oko toga ko šta želi, kompromisi, tuđe raspoloženje itd.

Zato zavrti globus i ubodi svoju destinaciju. Sada je idealno vreme da putuješ sa prijateljima, ili čak sam/a. Solo putovanja su posebno iskustvo, i na taj način ćeš veoma uživati, obogatiti ličnost, steći samopouzdanje, sjajna iskustva i gomilu tema za razgovore.

Postavi ciljeve

Sada imaš vremena da razmisliš šta ti je zaista važno, šta želiš da postigneš u životu i u šta želiš da uložiš svoju energiju. Postavi jasne ciljeve i osmisli strategije za njihovo ostvarenje. Zatim radi na njima, i dok si sam/a, i onda kad ponovo budeš u vezi. 

Dovedi se u formu

Pravac u teretanu! Ili kreni na neki sport u kom uživaš. Pošto imaš prostora, sada je pravi trenutak da svom telu pokloniš pažnju kakvu zaslužuje.

Biće to korisno za tvoje zdravlje, samopouzdanje, ali i za buduću vezu – iako spoljašnji izgled nije sve, važan je faktor u dopadljivosti suprotnom polu.

Pronađi novi hobi

Šta si voleo/volela da radiš kao dete? Da crtaš, pevaš, pišeš, igraš? Priseti se, ili isprobaj nove stvari koje ti se čine zanimljivim. Hobi će ti doneti ispunjenje, kreativnost i rados, kao i nova poznanstva.

Upoznaj nove ljude

Pored obnovljenih prijateljstava, potrudi se da svakog dana razgovaraš sa raznim ljudima. Od komšija i kolega na poslu, do nepoznatih osoba u marketu. Tako se povezuješ i bolje uklapaš, a i nikad ne znaš koga sve možeš tako upoznati.

Dok smo u vezi, većina nas je prilično zatvorena za komunikaciju, zato je sada vreme da gradiš kontakte. Ovo možeš proširiti i na onlajn upoznavanje, bilo da želiš novu vezu ili samo da upoznaš nove prijatelje.

Vrlo je važno preko kojeg sajta želiš upoznati neku osobu i vrlo je važno da se upoznate sa sajtom pre nego što se registrujete. Sve iz razloga da izbegnete određene neprijatnosti jer danas svako koristi internet.

Budi izbirljiv/a

Ne dozvoli sebi da prebrzo uskočiš u novu vezu. Daj sebi vremena, bar tri meseca, ili koliko god ti je potrebno, da se utisci slegnu, da analiziraš prethodno iskustvo i naučiš iz njega sve što je moguće.

Zatim ojačaj vezu sa sobom i nauči da uživaš u samoći. Jednom kad ti zaista bude lepo tako, umećeš da ceniš svoje vreme i sve što imaš da ponudiš i bićeš izbirljiv/a kada je u pitanju izbor osobe sa kojom ćeš deliti život.

Period koji provodiš bez nekog posebnog u svom životu ne mora da bude vreme usamljenosti i čamotinje.

Naprotiv, to je pravo vreme za izazove, avanture, i ostvarivanje fenomenalne veze sa sobom. A kada se osećaš sjajno, tako i zračiš, i privlačiš ljude koji će tvoj život dodatno obogatiti, a ne svesti ga samo na vezu.

loading...