Jači pol objašnjava šta ih tera drugim ženama: 9 glavnih razloga zašto muškarci imaju ljubavnice
Foto: freepik.es

Stranica za pronalaženje vanbračnih avantura ‘Victoria Milan’ pozabavila se temom – zašto toliko muškaraca vara pa su nedavno anketirali njih 8210 iz celog sveta (SAD-a, Irske, Velike Britanije, Španije, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske).

Želeli su da otkriju kakve iritantne stvari kod partnerki ih motivišu da utehu potraže u naručju ljubavnice.

Ovo su najčešći razlozi:

1. Često menjaju raspoloženje

reklame

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali skloni smo to da krijemo ​​od ljudi u čijem se društvu ne osećamo prijatno. Na početku veze većina pokušava da ostane pozitivna i srećna jer je tako lakše privući i zadržati partnera. Međutim, kada veza postane ozbiljnija i trajnija, tada ‘kočnica’ popušta i dolazi ponekad do erupcije lošeg raspoloženja.

Prema istraživanju, čak 97 posto muškaraca je kazalo kako ih takvo ponašanje kod partnerki najviše iritira.

2. Ljubomorne su

Čak 96 posto muškaraca u anketi kaže reklo je da nimalo ne voli takvo ponašanje. Stoga, moguće je da njihove partnerke imaju urođene probleme s ljubomorom, a to je ono što ih vodi u naručje drugoj. S druge strane, možda su ljubomorne zato što osete da ih partner već vara.

3. Pričaju prijateljicama o njihovoj intimi

Ovakvo ponašanje iritira 93 posto muškaraca. Što ste duže zajedno, veće su šanse da imate zajedničku grupu prijatelja. Ali, to može biti nezgodno – znati da vaši zajednički prijatelji znaju sve o vašoj intimi.

4. Lako se iznerviraju

I to je ono što muškarce vodi u preljubu jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je prijatnije ponekad da tako provode vreme. Njih 90 posto se izjasnilo da im to jako smeta.

Jači pol objašnjava šta ih tera drugim ženama: 9 glavnih razloga zašto muškarci imaju ljubavnice
Jači pol objašnjava šta ih tera drugim ženama: 9 glavnih razloga zašto muškarci imaju ljubavnice

5. Nikad ne kažu šta žele

Prema istraživanju, 89 posto muškaraca reklo je da im ovo jako smeta. Smatraju da žene ne bi trebalo da očekuju ​​od svojih partnera da budu intuitivni. One očekuju da će njihov muškarac izdvojiti vreme za njih, pomoći im oko kuće i hvaliti ih za njihov trud. Kod ljubavnice je verovatnije da će biti direktna jer imaju malo vremena da budu zajedno.

6. Pronalaze načine za izbegavanje seksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 posto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski seksualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera pa se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Istina je, muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere kako bi zadovoljili svoje potrebe.

7. Stalno žele osećaj sigurnosti

Čini se da mnogi muškarci ne žele biti ti koji će partnerki konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 posto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neprijatno, prenosi yourtango.com.

8. Želi da podelite porciju u restoranu

Čini se da je to loša odlika partnerke za muškarce u ovoj anketi jer je velikih 65 posto njih je reklo kako im je to strašno neprijatno. Žene koje žele da dele hranu uglavnom to čine kako bi se osećale bližima svom muškarcu. Neke možda to rade zbog finansijske uštede.

9. Postavljaju previše pitanja

Da ih to jako iritira izjavilo je 65 posto jačeg pola. Partnerke često znaju da postavljaju pitanja jer ih je briga za muškarca i žele da budu sigurne da je sve u redu. Ali oni to ne doživljavaju kao brigu i ljubav već kao iritantno ponašanje.

24sata.hr

loading...