pasulj prebranac
pasulj prebranac

Najbolji prebranac svih vremena: Kako da napravte pasulj prebranac brzo i lako. Besnopile.rs vam daje recept za ubedljibo najbolji pasulj prebranac svih vremena. Što bi se reklo: “mrtva bi ga usta jela”…

Sastojci:

500 gr pasulja
so
peršunov list
aleva paprika
mleveni biber
tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
3 glavice crnog luka
1 prazilu
1 zelena paprika začin
biber u zrnu

Priprema:

Pasulj očistiti dobro opraati. Naliti da ogrezne, kuvati 5-6 min. pa baciti prvu vodu. Naliti novu vodu dodati biber u zrnu, zelenu papriku, i lovorov list.

reklame
pasulj prebranac
pasulj prebranac

Sipajte i malo ulja nekoliko kapi da se ne oseća jačina jakog mirisa pasulja pri kuvanju. Kad se pasulj skuva, zavici od pasulja, moj se kuvao sat vremena, pustite da voda uvri i ostane samo malo. Ispržite luk i praziluk na ulju, pa kad se dobro ispržio dodajte sve začine seckan beli luk i dobro izmešajtte.

U dujuveč sipajte prvo kuvan pasulj jednu trećinu, pa pržen luk, pa pasulj, przen luk pasulj, luk i na kraju pasulj. Malo protresite, i stavite da se zapeče oko 30 min. na 250 stepeni C Služite uz salatu. Prijatno iz bakine kuhinje…

loading...