stari recept za palačinke
stari recept za palačinke

Torta pa još od palačinki. Bogate, punije palačinke premazane ukusnim filom složite u izvanrednu slanu tortu koja će oduševiti vaše goste!

Sastojci:

glavica crnog luka
250 g šargarepe
veza peršuna
75 g dimljene slanine
jaje
so
150 g brašna
2,5 dl mleka
struk praziluka
malo ulja

reklame

Fil:

400 g krem-sira
Priprema:

Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.

Vreme pripreme: 50 minuta

Napomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.

Izvor: Lisa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.