Članovi aktivističke grupe Compassion in World Farming mole sve ljubitelje mesa da pročitaju nešto više o belim linijama koje su pronađene u 96 posto testirane piletine.
Za pojavu ovih linija, članovi navedene aktivističke grupe navode da je odgovorna genetska manipulacija zbog što bržeg uzgoja piletine na rastućem tržištu.
Povećan nivo masnoće za čak 224 posto, i smanjen nivo proteina veže se uz ovu pojavu.
Prošle godine je objavljeno istraživanje Univerziteta u Arkansasu i Teksasu i dokazano je kako je pojava sve učestalija. Bele linije su od 285 komada živine pronađene na 96 posto njih.
U pitanju je, kako smatraju stručnjaci, jednostavna ponuda potražnje. Prosečnog Amerikanca koji u godini dana pojede oko 40 kilograma piletine navode kao primer.
Pile koje je, poređenja radi 1950-tih bilo u prodaji težilo je 1,3 kilograma i bilo je staro 70 dana. A 2015. godine navedeno pile težilo je 2,8 kilograma, a bilo je staro samo 47 dana.