4. Psihopate ne mogu da emocionalnu podršku svom partneru

Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.

5. Psihopate više vole kratke veze

Zbog nemogućnosti da se emocionalno udube, psihopate preferiraju kratke veze. Do braka skoro da i ne dolazi, jer ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera.

Evo šta se desi kada se psihopata zaljubi u vas!
Evo šta se desi kada se psihopata zaljubi u vas!

6. Psihopate znaju kako da manipulišu partnerima i to čine maestralno.

reklame

Lako čitaju druge ljude, pa znajući njihove namere, oni njima manipulišu. Zapanjujuće je što ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade: psihopate su smocentrični i uopšte im nije stalo do nevolje koju njihovi postupci mogu da prouzrokuju drugima.

7. Njihova ljubav može biti destruktivna

Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i da budu emocionalno nedostupni. Imati manipulatora i emocionalno hlandu osobu pored sebe može biti pogubno za psihičko stanje ljudi, što doprinosi nestabilnoj i nedostupnoj vezi.

8. Njihova osećanja se mogu poboljšati tokom vremena

Kada su dovoljno motivisani, psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje. Psiholozi veruju da ih romansa i komunikacija sa ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu više empatični pream drugim ljudima i poboljšaju svoje socijalne veštine.

Ako ste ikada bili u vezi sa osobom koja je pokazivala znake psihopatije? Podelite svoje iskustvo sa nama u komentarima.

loading...