kako da znate da je to prava ljubav
kako da znate da je to prava ljubav

Evo kako da znate da je to prava ljubav: Kažu da „prava ljubav nema granice“. Da li se zaista slažete sa ovime? Postoje li granice kada zaista nekoga volite? Pre svega, kako uopšte znate da je to prava ljubav koja je vredna toga? Ljubav je čudna i komplikovana, ali, naravno, i divna stvar. Kada ostvarite istinsku konekciju sa nekim, na ovom svetu postoji vrlo mali spektar osećanja koja bi mogla parirati ovom. Uradili biste bilo šta kada nekoga stvarno volite. Ili, da li bi?

Da li verujete da prava ljubav prevazilazi sve, kako kažu? Imam malo problem sa ovom izrekom, da budem iskrena. Da li verujem da bih zaista baš sve uradila kada nekoga zaista volim? Ne. Ne baš sve. Uradila bih većinu stvari, ali ne baš sve, bezuslovno. Smatram da bi trebale da postoje granice, pa čak i u ljubavi.

DA LI STE SPREMNI NA BAŠ SVE ZBOG LJUBAVI?

Možda ste premladi da se toga sećate, ali početkom 90-ih američki pevač Meatloaf (ako ste čuli za njega?) otpevao je pesmu pod nazivom „Učinio bih bilo šta za ljubav (ali ne to).“ Većina se slaže da su spremni na bilo šta kada je u pitanju ljubav, ali zapravo je proći kroz to i učiniti to sasvim druga stvar.

reklame

Osoba koja vas iskreno voli nikada vas ne bi stavila u poziciju u kojoj ste primorani da birate između toga da uradite nešto za njih i nečega s čime se ne slažete ili što vam nije prijatno. Znam da nikada ne bih tražila od partnera da ide protiv svojih principa samo zbog ljubavi prema meni. Ako to učinite, da li ste sigurni da je ljubav na vašoj strani? Kao što vidite, ljubav je zaista komplikovana!

Ne propustite: NE BUDI SMARAČICA: Ako želiš da imaš dečka vreme je da promeniš OVIH 5 dosadnih navika

DA LI IMATE GRANICE U LJUBAVI?

Možete sagledati ovo na dva načina. Može biti da vaš partner ništa od vas ne traži, ali vi osećate potrebu da mu pomognete.

kako da znate da je to prava ljubav
kako da znate da je to prava ljubav

Možda im ne možete pomoći ni kada bi hteli, na primer, ako je u pitanju neki zdravstveni problem. U tom slučaju, naravno da biste to uradili da možete. Govorim o stvarima poput kršenja zakona, protivljenju vašim ličnim uverenjima ili povređivanju nekog drugog.

To su stvari na koje ne bih nikada pristala zbog ljubavi, jer bi to značilo da idem protiv sebe. Koje su vaše granice? Da li ih uopšte imate kada je ljubav u pitanju? Ovo je veoma zanimljiva tema.

KAKO ZNATE DA ZAISTA VOLITE NEKOGA?

Kad zaista nekoga volite, kako zapravo znate da je to ljubav što osećate? Ljubav se lako može pomešati sa požudom u prvi mah, a zaista može biti i izuzetno moćan osećaj. Lično, znam da zaista volim, kada shvatim da mi je sreća druge osobe podjednako važna koliko i moja, ako ne i više.

Bilo to pogrešno ili ne, svi to osećamo. Sve ono čuveno „Ne mogu da prestanem da razmišljam o njemu/njoj“, „Ne mogu da jedem“, „Ne mogu da spavam“, za mene nije ljubav. To je zanos, i obično do njega dolazi rano u odnosu, na njegovom samom početku, nakon što se tek upoznate ili uplovite u vezu. Mnogi ljudi to mešaju s ljubavlju, ali su zaprave dve potpuno različite stvari.

Ljubav prevazilazi zanešenost i požudu, ljubav znači da biste zapravo razmotrili opciju da uradite bilo šta za njega/nju. Upravo zbog toga je ovo diskutabilna tema. Vaš partner bi uvek trebao da želi isto za vas, što i vi njemu. Ne treba da izgubimo sebe i svoj identitet kad smo u vezi, već bismo trebali da budemo poboljšana verzija sebe! To je ono što mnogi zaboravljaju.

nastavak na sledećoj strani

loading...