2. Toplina je život.

„Energija hrane“ jedan je od popularnih pravaca na Zapadu a koji je zasnovan na istočnjačkom principu: toplina je život.

Smatra se da pravac u kome biljke rastu daje određenu vrstu energije tim biljkama, koja se prenosi nama kada ih jedemo. Hrana odnosno biljke koje se uzgajaju leti, imaju za cilj da nas ohlade, tako da se prilagodimo vrućini. A za hranu koja se uzgaja zimi smatra se da nas greje i smiruje.
Tako na primer ako suviše konzumiramo sirovo voće i povrće, to je s jedne strane zdravo i ima efekat detoksikacije, a s druge strane, smatra se da previše hladi naše telo. Japanci veruju da telo treba stalno umereno zagrevati, zato ih skoro pa nikada ne možete videti da u restoranu naručuju samo salatu.

reklame

hrana

3. Nezdravo je piti tečnosti tokom obroka.

Japanci nikada ne piju ništa za vreme obroka. Prvo, tečnost rashlađuje telo. Drugo, nije dobro za sistem za varenje. Naučnici objašnjavaju da voda neutrališe kiselinu koju želudac proizvodi da bi svario hranu. Kao rezultat toga, našem telu je potrebno više energije da završi proces i zato želimo da jedemo ponovo.

Zato Japanci vole toplu supu, tako da obezbeđuju telu dovoljno tečnosti.

4. Topka kupka produžava život.

Nakon tople kuke uvek se osećamo smireno, mišići su opušteni, a poboljšava se cirkulacija krvi. Kada se okupate u kadi, makar dvaput mesečno, to pomaže i našem digestivnom sistemu.

Voda bi trebalo da bude od 38-40 stepeni, i to će poboljšati cirkulaciju krvi.

koliko često treba da se tuširamo

Navikli smo da mislimo da je gubitak težine borba protiv kalorija, s toga, neki bi mogli da smatraju ove savete čudnim. Ali pogledajte Japance: Cela nacija izgleda sjajno, čak i kada ostare, a poznati su i po svojoj dugovečnosti. Možda ne treba izmišljati toplu vodu, zašto ne bismo samo pratili pravila onih koji znaju kako da žive u harmoniji?“

BIZLIfe.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.