Drži do sebe posle raskida: Nikako ne šalji bivšem neku od ovih 6 poruka jer ćeš ispasti najgora jadnica u njegovim očima

Posle razvoda ili raskida učinite sebi uslugu i nemojte slati poruke natrpane emocijama. Sve to vam se kasnije može vratiti na jako ružan način, a kajanje koje ćete osetiti ako se situacija ne odigra kako ste očekivali će vas teško proći.

Eksperti za raskide i razvode otkrili su za HuffPost nekoliko najčešćih poruka koje ljudi šalju bivšima posle prekida.

1. “Nedostaješ mi”

Pre nego pošaljete poruku “Nedostaješ mi” razmislite da li vam stvarno nedostaje vaš bivši ili ste samo usamljeni i niste navikli biti sami.

reklame

– To je jako zbunjujuća poruka, pogotovo posle raskida. Osetljiva je, ali je i manipulativna. To je klasična povuci-potegni situacija koja pokreće neki oblik veze za koju niste ni sigurni da je želite, ali je tu samo da se ne bi osećali usamljeno – rekla je ekspert Laura Miola.

Pre nego što pritisnete “Send” pauzirajte i podsetite se koliko ste daleko došli, ali da li se isplati ponovo započeti konverzaciju sa bivšim?

2. Započinjanje svađa i vređanje

Nemojte se zaletati sa uvredama i ružnim porukama, pogotovo ako je u pitanju kritikovanje bivšeg partnera i njihovih roditeljskih sposobnosti. To bi vas kasnije moglo koštati mnogo više ukoliko se iskoristi na sudu.

Drži do sebe posle raskida: Nikako ne šalji bivšem neku od ovih 6 poruka jer ćeš ispasti najgora jadnica u njegovim očima

– Svojim klijentima uvek kažem da ne šalju ništa što bi ih kasnije moglo proganjati ili čega bi ih kasnije moglo biti stid. Nikad ne treba slati ništa što bi vam moglo naštetiti. Verujte mi, vaši bivši će loše stvari iskoristiti protiv vas ili će ih pokazati porodici i prijateljima – kaže Laura.

3. “Hej, ti”

Znate li šta je gore od “Nedostaješ mi” poruke? “Hej, ti” poruka koju pošaljete u rane jutarnje sate posle noćnog izlaska.

– Svaka verzija ovakvog pozivanja je nešto čemu se treba maksimalno odupreti. Vodite se činjenicom da vam ta osoba nije mogla biti normalan partner, te vam sigurno neće moći biti prijatelj sa povlasticama. Setite se, bivši je bivši sa razlogom. Suzdržite se, imajte granice i samopoštovanje – kaže ekspert Trejsi Šorn.

loading...