Domaći krem sir, krem sir, sir, recept, pixabay

Napravite domaći krem sir i oduševite sebe i druge!

Sastojci

2 litra mleka
1 čaša kiselog mleka
1 čaša “jogurta na grčki način” ili pavlake
so (opciono)

reklame

Postupak

Ja ću vam napisati kako sam ja radila, a vi prilagodite sebi.

Skuvala sam 2 litra mleka ujutro i sačekala da se ohladi na sobnu temperaturu. U to sam umešala 1 kiselo mleko i 1 mali “jogurt na grčki način”. Ceo dan je stajalo poklopljeno na šporetu, pored kuvanja, iznad uključene rerne itd. Sledećeg jutra sam pola ovog novog kiselog mleka ostavila, a pola rešila da procedim. Uzela veliku cediljku, gazu iz apoteke presavila na 4 i stavila u cediljku. To sve nasadila na šerpicu. Usula pola kiselog mleka, poklopila i stavila u frižider. Do sutra ujutro se jako lepo procedilo i nastao je pravi krem sir.

PREPORUČUJEM da se kuvano mleko posoli pre kišeljenja, pa i da se možda stavi malo limunovog soka, jer je moj sir potpuno blag i neslan.

Dobijena količina je oko 250g krem sira.

hronohrana.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.