DOKAZANO JE: Ako želite da ispadnete pametniji i privlačniji, nosite CRNU ODEĆU!

Crna boja odeće ima izuzetno moćno značenje. Iako se misli da je mračna i pomaže što manjoj vidljivosti i isticanju u masi, istraživanje je pokazalo suprotno.

Istraživanje sprovedeno na velikom uzorku muškaraca i žena pokazalo je koje karakteristike i kvalitete ispitanici povezuju s ljudima koji nose crnu boju.

reklame

U svakom se trenutku crna boja našla na vrhu lestvice pozitivnih osobina. Naime, ispitanici su sa nošenjem crne odeće povezali privlačnost, inteligenciju i visok nivo samopouzdanja.

Čak 66 odsto žena kazalo je kako je crna boja na muškarcu veoma privlačna i seksi. Osim toga, 49 odsto žena reklo je kako muškarce koji nose crnu odeću povezuju sa inteligencijom i moći.

S druge strane, 46 odsto muškaraca kazalo je kako su žene koje nose crno privlačne i seksi. Više od žena, 57 posto muškaraca smatra da žene u crnom simbolizuju inteligenciju i moć.

Osim crne boje, u istraživanju su ispitanici spomenuli crvenu boju, koja je na drugom mestu po privlačnosti, i plavu, koja je zauzela treće mesto.

hr.n1/b92.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.