DOBROJUTARNJI VAJB: Mjuza za instant buđenje

0
264

Alarm mu ga daje po snuzu prvi, treći, peti put, mrzovolji kraja nema. Ide poklič  ”Ka’ će više ta penzija?!?”, bilo da se spremaš za školu, faks ili posao.  Svako ima svoj sistem za razbuđivanje – nekom je to iskok iz kreveta na tri, četiri, sad i ulet pod tuš, nekome brzinski seks ili srkanje lončeta kafe dok trlja krmeljive oči i skroluje po smatrfonu da vidi šta ima od vesti. A muzika ništa, m?

Naučnici su ovih dana otkrili da je od pesma koja najviše podiže raspoloženje Don’ t Stop Me Now grupe Kvin iz 1978. godine , jer se njome podsvesno podiže talas energije te se svakako treba naći na listi, mada bi ”Bohemian Rhapsody” možda još bolje odradila posao sabajle ali ne možemo protivrečiti nauci.

 

Iako po minutaži kratka, izuzetno eksplozivna Song 2 engleske grupe Blur iz 1997. godine prosto nagoni da se odlepite od kreveta, kauča ili gde god već da se smarate nakon buđenja i skačete ko da vas je drmnula struja.

 

Slična stvar je sa Atomic grupe Blondi, jer su Debi Hari i ekipa odlično uklopili fantastičnu sviračku ritam sekciju sa njenim zamamnim glasom. Ko bi rekao da ima već 36 godina otkad je snimljena?!

https://www.youtube.com/watch?v=_E1-VOMxS6w

 

Ostrvski psihodelik- indi bend Kula Šejker ima još više šanse da vas razbudi svojom verzijom pesme Hush Bili Džoj Rojala, jer je toliko melodična da ćete već na pola uhvatiti sebe kako mlatite glavom tamo- amo dok pevate ”Na- na- naaaa- na- naaa”.

 

Udruženim snagama Škotlađanka Emeli Sande i Naughty Boy napravili su hit singl Lifted koji nosi divnu poruku ukombinovanu sa Emelinim prodornm glasom.

 

Ako sve ovo još ne daje rezultate, možda bi trebalo da se okreneš jezičkom području koje nam je blisko. U to ime, Frida i Psihomodo pop. Ko još može da ostane ravnodušan na gitare i Davora Gopca?

 

I za sam kraj, nešto što će te definitivno hipnotisati ali ne da se vratiš u krevet već da konačno izletiš napolje, Splićanin Dino Dvornik i jedna od pesama koje je poslednje snimio.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.